To 8% της ευρωπαϊκής εξαγωγής σε ψάρια γίνεται από τη Θεσπρωτία!

Το 80% των προϊόντων των ιχθυοκαλλιεργειών είναι εξαγώγιμα...
Είναι, χωρίς αμφιβολία, αξιοθαύμαστο. Το 8% της ευραωπαϊκής εξαγωγής σε ψάρια γίνεται από τη μικρή και φτωχή Θεσπρωτία. Το 80% των προϊόντων των ιχθυοκαλλιεργειών, κυρίως στη λωρίδα της Σαγιάδας, είναι εξαγώγιμα. Επίσης ο νομός φιλοξενεί το 15% της ελληνικής παραγωγής. Επίσης το τμήμα Ιχθυοκομίας- Αλιείας  του παραρτήματος Ηγουμενίτσας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, που προτείνεται να μεταφερθεί στο Μεσολόγγι, διαθέτει
τα πιο σύγχρονα εργαστήρια στην Ελλάδα. Και, όμως, αυτή τη δραστηριότητα, κάποιοι προσπαθούν να την απαξιώσουν...