Oι Ευρωπαίοι τρώνε ψάρι από τη Θεσπρωτία!

Μεγάλο μέρος της παραγωγής των ιχθυοκαλλιεργειών του νομού εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης και κυρίως στην Ιταλία...
Μεγάλο μέρος της παραγωγής των ιχθυοκαλλιεργειών του νομού, εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης και κυρίως στην Ιταλία. Οι ιχθυοκαλλιέργειες, όπως μας τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος, αποτελούν ένα δυναμικό στήριγμα της τοπικής οικονομίας. Ωστόσο οι μονάδες, που δραστηριοποιούνται σε διάφορες περιοχές του νομού και ιδιαίτερα στην περιοχή της Σαγιάδας, αντιμετωπίζουν διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα. Για παράδειγμα, ένα από τα πολλά, για να πάει άδεια για
μια βάρκα ένας ιχθυοκαλλιεργητής, χρειάζεται άπειρα δικαιολογητικά. Ενώ οι επιχειρήσεις στηρίζουν την οικονομία της χώρας, σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της, το κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να τις εξαφανίσει!